Klíčky obsahujú chlorofyl, ktorý obohacuje krv o hemoglobín a tým zvyšuje jeho schopnosť prenášať kyslík. Lepšie prekrvené tkanivá sa potom ľahšie regenerujú. Okrem toho šťava zo špaldových klíčkov obsahuje vyše 300 enzýmov, vrátane pomerne vzácnych, ktoré sa v ľudskom tele nachádzajú len tesne po narodení. Postupom veku sa ich množstvo v dôsledku stresu, nevhodnej stravy a vplyvov z prostredia v tele znižuje.
Navyše tieto klíčky obsahujú aj pomerne vysoké množstvo vitamínu B17. Ide o vitamín so silnými protirakovinovými účinkami, ktorý funguje aj na cysty.
Treba zdôrazniť, že špaldové klíčky sú účinné iba vtedy, keď sa konzumujú čerstvé alebo mrazené. Po varení strácajú väčšinu svojich prospešných účinkov.
Recept – potrebujeme:
– odšťavovač na klíčky
– čerstvé klíčky zo špaldovej pšenice (10 až 15 cm dlhé)
– formu na ľadové kocky
Od šťavíme klíčky, šťavu z nich rozlejeme do formy na ľad a umiestnime v mrazničke.
Každý deň budeme potrebovať rozmraziť a vypiť 1 kocku šťavy zo špaldových klíčkov. Ráno ju vyberiem z mrazničky, vložím do pohára, nechám rozmraziť a potom ju priamo, alebo zriedenú s vodou vypijem.
Pripravujem si kocky zo špaldových klíčkov do väčšieho množstva foriem na ľad, aby som mala pokrytých viac dní a nemusela odšťavovač stále rozoberať a umývať.
V priebehu niekoľkých týždňov až mesiacov by naše telo malo byť schopné cysty na obličke, či vaječníku samé rozpustiť a vstrebať.
Zanechajte reakciu
Musíte byť prihlásený aby ste mohli komentovať.